Стосовно глави Держфінпослуг Василя Волги порушено кримінальну справу за ст. 368 частиною 3 — хабар в особливо крупному розмірі. 

Про це повідомив учора на брифінгу виконуючий обов’язки Генерального прокурора України Ренат Кузьмін. В. Волга та ще троє чиновників підозрюються в отриманні хабара на суму 500 тисяч доларів. Як відомо, 20 липня Печерський районний суд Києва за поданням Генпрокуратури вибрав стосовно В. Волги запобіжний захід — утримання під вартою терміном на два місяці. Днем раніше В. Волга був затриманий співробітниками Генпрокуратури та СБУ і доставлений в ізолятор тимчасового утримання.
Генеральна прокуратура одержала від органів американської юстиції матеріали, які підтверджують мільйонні розтрати екс-прем’єра Юлії Тимошенко. Передані матеріали кримінальної справи проти колишнього прем’єра України Павла Лазаренка і його спільників вивчатимуться у рамках кримінальних справ проти Ю. Тимошенко.
Р. Кузьмін процитував деякі пункти звинувачення «США проти Лазаренко та його спільників», у якому йдеться про компанію «Єдині енергетичні системи України» (ЄЕСУ), а також про компанію «Сомоллі Ентерпрайзес Лімітед», яка, за даними американського слідства, належить Ю. Тимошенко. Зокрема, в цих документах йдеться про те, що П. Лазаренко одноосібним рішенням видавав державні гарантії на борги ЄЕСУ перед російською компанією «Газпром» тощо. А також за часи свого прем’єрства П. Лазаренко ініціював видання держгарантії на суму $ 200 млн. на постачання природного газу для корпорації ЄЕСУ, таким чином змусивши український уряд взяти на себе борги корпорації ЄЕСУ перед РАО «Газпром». «У подальшому Тимошенко і її спільники використовували підконтрольні їм підприємства ЄЕСУ, Somalі Enterprіses для здійснення платежів на адресу Лазаренка на суму принаймні в $162 млн.», — процитував в. о. Генпрокурора американські документи. Окрім того, Р. Кузьмін повідомив, що Генпрокуратура володіє документами, які підтверджують особисті розтрати Ю. Тимошенко: зокрема, банківська карточка і роздруківка видатків з цієї карточки на предмети розкоші.