Крім того, хочуть активізувати міжпарламентську співпрацю двох країн
На запрошення парламенту Ісламської Республіки Іран українська делегація у складі заступника Голови Верховної Ради України Миколи Томенка та народних депутатів Тараса Чорновола і Євгена Добряка відвідали Іран. 
Вони провели низку офіційних зустрічей з високопосадовцями країни. Зокрема, зустрілися з головою Меджлісу (парламенту) Ісламської Республіки Іран А. Ларіджані, міністром закордонних справ А.-А. Салехі, секретарем Вищої ради національної безпеки С. Джалілі, заступником голови Меджлісу Ш. ед-Діном Садром, керівником парламентської групи дружби «Іран — Україна» М. Санаї, в. о. міністра торгівлі, промисловості та шахт М. Газанфарі.
Під час зустрічей сторони обговорили сучасний стан та перспективи розвитку україно-іранських відносин. Особливу увагу було приділено активізації міжпарламентських зв’язків, двосторонній співпраці в економічній сфері, зокрема в контексті підготовки чергового засідання міжурядової україно-іранської Комісії з економічного та торговельного співробітництва, а також захисту інтересів українських підприємців в Ірані.
Під час візиту українська делегація відвідала іранське підприємство «HESA», на якому складають літаки Ан-140, де зустрілася з керівництвом заводу та представниками українського Авіаційного науково-технічного комплексу (АНТК) імені О. Антонова, які працюють на цьому підприємстві. Делегація побувала також біля пам’ятного знака, що розташований на території заводу на згадку про загиблих неподалік міста Ісфахан українських авіаінженерів, які летіли взяти участь в церемонії випробного польоту літака «Іран-140».
Також, перебуваючи в Тегерані, народні депутати України відвідали могилу всесвітньо відомого архітектора Владислава Городецького, похованого на місцевому християнському цвинтарі. Його поховання перебуває під опікою посольства України в Ірані.
Прес-служба заступника Голови Верховної Ради України.
Фото надане прес-службою Миколи ТОМЕНКА.