Найближчими днями рівень води у річках Карпат може піднятися на півтора метра. Такий прогноз дають українські синоптики, зважаючи на сильні дощі, які нині проходять в усіх регіонах країни і продовжуватимуться щонайменше до завтра. Крім того, фахівці попереджають, що у гірських районах можливе формування селевих потоків. Нагадаємо: раніше повідомлялося, що у західних областях України цими днями очікуються грози, вдень в окремих пунктах — град, шквали 17—22 м/с, у Карпатах та на Закарпатті — сильні дощі.
Крім західних областей, проблеми через негоду виникли й у мешканців центрального та північного регіонів країни. Так, у Житомирі у вівторок, через шість годин після того, як електрики повністю відновили подачу струму до кількох мікрорайонів міста, перервану напередодні стихією, знову здійнявся шквальний вітер, залишивши західну частину обласного центру без світла.
У селі Дениші Житомирського району від удару блискавки загинула жінка. Вони з чоловіком на велосипедах поїхали в ліс по гриби. Негода застала подружжя по дорозі додому. Від граду вони сховалися під кроною великого дерева. Блискавка вдарила прямісінько в людей. Чоловік отримав опіки та контузію. Він запам’ятав, що блискавка була розгалуженою, одна з «гілок» і влучила в нього. А основний удар отримала жінка, яка загинула на місці. Припускають, що блискавка могла «цілитися» в дерево чи велосипеди в руках у подружжя. Співробітник прес-служби УМНС України в Житомирській області Сергій Уланов повідомив таку подробицю: у загиблої виявили стільниковий телефон, розірваний блискавкою. Тож, можливо, саме він став тим своєрідним магнітом, що притягнув смерть, повідомляє наш власкор Олексій КАВУН.
Раніше, у понеділок, у Чернігівській області в результаті удару блискавки в туристичний намет постраждало одразу шість чоловік. Вони отримали опіки. Надзвичайна ситуація сталася на березі Дніпра неподалік від села Кам’янка Ріпкінського району. Постраждалих доправлено до Ріпкінської центральної районної лікарні. Їхній стан оцінюється як стабільний. Крім того, у Чернігівській області в результаті грозових розрядів сталися дві пожежі — у селах Пархомов Козелецького району та Кунашевка Ніжинського району горіли два житлові будинки.
До Сарненської ЦРЛ доправлено п’ятеро громадян (серед них двоє дітей), які отримали ураження блискавкою І ступеня під час загрібання сіна на лузі поблизу с. Ремчиці Сарненського району, повідомляє наш власкор у Рівненській області Олександра Юркова.