Баскетбол. Національна збірна України вирушила до Литви на навчально-тренувальний збір. У Клайпеді, де українська команда проводитиме матчі в групі D, підопічні Майка Фрателло працюватимуть до 28 липня. У складі нашого колективу тренуватиметься і гравець «Дніпра» Стівен Буртт. Питання його громадянства вирішиться найближчим часом. Тоді й стане відомо, чи зможе Буртт виступати за збірну України на Євробаскеті.
За сімейними обставинами не зміг поїхати на збір до Литви Артур Дроздов. Після повернення додому, 29—31 липня, збірна візьме участь у міжнародному турнірі в Києві «Кубок Аеросвіту». Суперниками українців будуть збірні Білорусі, Естонії та Йорданії.
Готуються за океаном
Хокей. Чемпіон України ХК «Донбас» перебуває тепер у Торонто (Канада). Там він проводить один із етапів передсезонної підготовки, який завершиться двома спарингами (22 і 23 липня). За океаном під орудою Олександра Куликова готуються: воротарі — Степан Горячевських і Вадим Селіверстов; оборонці — Олексій Тезіков, Володимир Малевич, Дмитро Толкунов, Олександр Побєдоносцев, Віталій Люткевич, Руслан Борисенко, Віталій Куликов, Олексій Шагов, Володимир Алексюк, Микола Ладигін; нападники — Дмитро Цируль, Сергій Варламов, Сергій Піскунов, Олександр Матерухін, Олег Шафаренко, Олександр Боровков, Дмитро Ісаєнко, Євген Бєлухін, Віталій Доніка, Олександр Бобкін, Артем Бондарєв, Євген Пастух, Роман Благой.
Стадіон відкриють у вересні
Футбол. Стадіон «Авангард» в Луганську відкриється після реконструкції до кінця вересня. Про це в телеінтерв’ю повідомив голова Луганської облдержадміністрації Володимир Пристюк. Він зазначив, що процес реконструкції стадіону — складний, оскільки потрібно було зробити ще й експертизу.
«Академіки» показали клас
Велс (Австрія). 16-річні вихованці Академії футболу ФК «Карпати» стали переможцями традиційного міжнародного юнацького турніру з футболу «Кубок Верхньої Австрії-2011».
У груповому турнірі наші «академіки» зіграли чотири матчі. Почали блискучою перемогою над австрійською командою SPG — 9:0. Далі переграли одноліток із Венесуельської академії футболу (2:0) та з італійської «SТВ-Академії» (3:0). І лише з болгарським колективом «Свож» розійшлися миром — 0:0.
У півфіналі підопічні Івана Павлюха знову зустрілися з командою «Свож» і таки здолали її — 2:0. У фіналі на львів’ян чекали також знайомі хлопці з «SТВ-Академії». І знову перемога українців — 1:0. А з нею — в нагороду красень-кубок.