Футбол. Наступного року в Україні та Польщі відбудеться фінальний турнір Євро-2012. А от головний приз змагань — Кубок УЄФА, котрий вручається переможцеві, цими днями гостював у нашій країні. Позавчора його приймав Львів, а вчора вже в столиці відбулася презентація головної нагороди, котру здійснювали виконавчий директор УЄФА Events S. A. Девід Тейлор і віце-президент з маркетингу «Славутич», Carlsberg Group Ярослав Коваль.

Фотокореспонденти обліпили Кубок Анрі Делоне, мов бджоли вулик.

Пан Коваль розповів присутнім представникам ЗМІ багато цікавого. Зокрема, про давні контакти й партнерство всесвітньо відомого пивного бренду і УЄФА. Він оголосив також, що наступного року у фан-зонах на українських стадіонах, котрі прийматимуть Євро-2012, продаватимуться виключно безалкогольне пиво та квас.

Девід Тейлор також сказав чимало приємних слів на адресу свого партнера.

— Ми прагнемо, щоб УЄФА мав справу лише із всесвітньо відомими брендами. Це на користь справі, популяризації футболу в Європі і, звичайно, в східній її частині.

Гість також розповів про історію призу, котрий стояв під охороною двох хвацьких міліціонерів з автоматами в руках поруч у залі, де відбувалася презентація. Втім, ми не будемо загадувати, бо регулярно публікуємо матеріали з історії європейських чемпіонатів. І про Кубок Анрі Делоне писали раніше, й детально.

— А які шанси України на те, щоб Кубок залишився на її теренах після фінішу Євро-2012? — запитали Девіда Тейлора.

— Сьогодні до вечора він точно перебуватиме в Києві. А, якщо серйозно, то це запитання швидше до вашої команди.

— Але ж ви бачили її гру...

— Так. Однак хочу зауважити, що українська збірна гратиме вдома. А рідні стіни, як відомо, ще й як допомагають. Отож гріх не скористатися таким шансом...

Девід Тейлор (ліворуч) і Ярослав Коваль.

Олександр КЛИМЕНКО (фото).