Економіка Донецької області демонструє показники вищі за середньоукраїнські, а зростання обсягів виробництва порівняно з минулим роком становить понад 16 відсотків.
Про це повідомив журналістам голова облдержадміністрації Андрій Шишацький на своїй першій прес-конференції на цій посаді. За словами керівника області, регіон є експортоорієнтованим: експорт на 5 мільярдів доларів перевищує імпорт.
«Показники у нас досить пристойні, — заявив А. Шишацький. — З початку року реалізовано серйозні проекти: вітряний парк «Новоазовський», 4-й енергоблок Старобешівської ТЕС, реконструкція на металургійних підприємствах. Обсяг інвестицій зріс в 1,9 разу».
Основним напрямком роботи обласної влади новий керівник назвав «комфортне проживання, можливість працювати та реалізовуватися кожному мешканцю». Серед пріоритетів — екологія регіону: через її поганий стан область посідає одне з останніх місць. «Ця тема дуже важка і швидко не вирішується, — визнав А. Шишацький. — Але без її розв’язання ми ніколи не піднімемося у зовнішньому індексі людського розвитку». А подолати негативні демографічні тенденції керівництво облдержадміністрації збирається шляхом управління процесами охорони здоров’я.
Актуальною проблемою залишається своєчасна виплата заробітної плати. Левову частку заборгованості дають підприємства-банкрути. «Проблема економічно неактивних підприємств та їх санації — на перший погляд, не підйомна. Але гадаю, працюватимемо індивідуально. Упевнений, що пласт із заборгованості у зарплаті на таких підприємствах — 128 мільйонів гривень — ми піднімемо і зсунемо», — сказав керівник області.