113 коропів пішло на приготування рибних страв на фестивалі кулінарного мистецтва «КоропФест». Столи у селищі Коропці Монастириського району на Тернопільщині вгиналися від смакоти: відвідувачам пропонували рибу смажену, фаршировану, квашену і тушковану, а також котлети, вареники, млинці, пиріжки і навіть торт із риби. За словами голови селищної ради Ганни Куйловської, кожна господиня у Коропці має кілька рецептів приготування таких страв.
Цього року з коропецькими майстрами на рівних змагався шеф-кухар військового корабля Ярослав Бойків, котрий пригощав морською рибою. На фестиваль прибули понад три тисячі гостей з України і зарубіжжя. Кожен з них міг взяти участь в аукціоні, на який було виставлено майже 200 видів страв. Виручені кошти витратять на розвиток селища, яке цього року відзначає 590-річчя. У рамках фестивалю відбувся також пісенний конкурс «Крок до зірок», а під час «круглого столу» обговорювали проблеми розвитку туризму в Придністровському регіоні.