Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту прийняти за основу і в цілому проект закону про визнання таким, що втратив чинність, Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з виплат, передбачених статтею 57 Закону України «Про освіту» педагогічним, науково-педагогічним та іншим категоріям працівників навчальних закладів».
Члени комітету зауважили, що, за повідомленнями Рахункової палати, Центрального комітету Профспілки працівників науки і освіти, вимоги зазначеного закону в 2009 році виконано. Однак Мінмолодьспорту стверджувало, що на початок 2010 року мала місце заборгованість у Закарпатській області та в Міністерстві оборони.
Зазначені розбіжності спонукали комітет повторно звернутися до органів державної влади.
За інформацією ЦК Профспілки працівників науки і освіти, Контрольно-ревізійного управління, Вищого адміністративного суду України вимоги закону у 2009 році виконано. Проте Рахункова палата, Міністерство фінансів та МОНМС підтвердили, що заборгованість у Міністерстві оборони є. МОУ також не заперечувало її наявність.
Згодом Міністерство фінансів звітувало, що станом на 01.01.2011 року заборгованість погашена.
Після цього профільний комітет Верховної Ради України рекомендував парламенту вищезгаданий проект закону прийняти в першому читанні та в цілому.
Вл. інф.