Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 2-й тур.
15 липня. «Кривбас» — «Дніпро». 0:2. 6 500 глядачів. Рефері — Шандор (Львів). Голи: Антонов, 50, 90+4.
16 липня. «Металіст» — «Зоря». 3:2. 8 450 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Едмар, 3, Девич, 49, Гав’єр, 63 — Мадоу, 34 (п), Ліпартія, 57.
«Олександрія» — «Динамо». 1:3. 7 000 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Запорожан, 71 — Ярмоленко, 54, Ідейє, 56, 80.
«Металург» — «Шахтар». 0:2. 4 700 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Срна, 45+1, Вілліан, 64.
«Волинь» — «Таврія». 2:2. 5 500 глядачів. Рефері — Годулян (Одеса). Голи: Майкон, 4, 90+3 — Монахов, 6, Калиниченко, 63.
17 липня. «Карпати» — «Чорноморець». 1:1. 13 000 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Лукас, 18 — Діденко, 44.
«Оболонь» — «Ворскла». 0:1. 4 000 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Гол: Безус, 52.
«Арсенал» — «Іллічівець». 0:0. 2 763 глядачі. Рефері — Можаровський (Львів).
Лідерство в суперечці бомбардирів захопив 25-річний нападник «Дніпра» Олексій Антонов (на знімку), котрий у двох стартових матчах нинішнього чемпіонату забив 4(!) м’ячі. Раніше цей футболіст виступав у «Зорі» та «Іллічівці».
Граючи в складі маріупольців, Антонов у 23 матчах відзначився десятьма влученнями, що є непоганим показником. А тепер ми є свідками неабиякої результативності. Втім, час покаже справжній рівень бомбардирської стабільності дніпропетровця. Якщо Олексій і надалі матиме добрий приціл, то не виключено, що на нього звернуть увагу в тренерському штабі національної команди. А чом би й ні? Адже Олег Блохін постійно підкреслює, що двері збірної для талантів відчинені завжди.
Успішним виявився дебют у складі «Динамо» 23-річного нігерійського форварда Брауна Ідейє (на знімку). Він був асистентом в Ярмоленка, коли той забивав першого м’яча у ворота олександрійців, а потім і сам двічі пробив влучно.
Після цієї зустрічі наставники команд Юрій Сьомін і Володимир Шаран казали про те, що «Олександрія» в першому таймі зіграла добре. Зрозуміло, господарі особливо налаштувалися на поєдинок з іменитим суперником. Але їм багато в чому посприяли... гості, котрі і в обороні помилялися, і в тактичному плані нічого зверхоригінального не продемонстрували. Ми побачили навіси в карний майданчик олександрійців, які особливої загрози не мали. На тлі всього цього й склалося враження, що «Олександрія» грає на рівних з динамівцями.
Але після перерви все стало на свої місця. Перевага в класі дозволила гостям здобути переконливу перемогу. А ще динамівці виявилися ліпше підготовленими фізично. Однак переможний поєдинок, як ми вже згадували, виявив низку негативних моментів у грі киян, котрим уже на наступному тижні доведеться складати важкий іспит у третьому відбірному раунді Ліги чемпіонів, приймаючи казанський «Рубін».
Чемпіон країни здобув важливі три очки у важкому матчі проти донецького «Металурга». Власне, про це і говорив після поєдинку тренер «гірників» Мірча Луческу. «Сьогодні суперником був не лише донецький «Металург», а й погода. Дуже важко було за такої тропічної спекоти тримати високий ритм гри, — сказав він. — У другому таймі, враховуючи гол Срни на останніх хвилинах першої половини, ситуація кардинально змінилася. Після перерви «Металург» розкрився і почав атакувати».
За словами Луческу, в «Шахтаря» з’явилося більше вільних зон, і вони створили чимало моментів, хоча й у суперника були шанси. «Думаю, що підсумковий рахунок якраз відображає співвідношення сил на полі. Дуже важливі три очки в таких складних умовах».
Забуксувала на старті «Оболонь». Можливо, дається взнаки той факт, що команду залишила група добрих виконавців і основний воротар Олександр Рибка, котрий, як відомо, перейшов до «Шахтаря». Для стабілізації гри необхідно чимало зусиль у плані вирішення кадрових питань і час. Його особливо не варто гаяти, бо можна опинитися у надскрутній ситуації.
Фото ФК «Дніпро» і Андрія ЛУКАЦЬКОГО (ФК «Динамо»).