Після прийняття закону про ринок землі, мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення буде автоматично скасовано. Таку думку озвучив Голова Верховної Ради Володимир Литвин в ефірі українського радіо.

«Коли буде прийнятий закон про ринок землі, мораторій автоматично відпаде, оскільки в Земельному кодексі передбачено, що мораторій (на продаж чорноземів діє до моменту прийняття двох законів: про земельний кадастр і про ринок землі», — сказав він.
До того ж глава парламенту нагадав, що на сесії Верховної Ради, яка не так давно завершилася, було прийнято закон про земельний кадастр.
Крім того, глава парламенту вважає, що обмежити розмір максимальних пенсій потрібно буде ще раз.
«Це стосуватиметься всіх, хто отримував так звану пенсію за особливі заслуги перед українським народом. Це близько 15 тисяч людей... Таким чином, економія коштів становитиме більш як 260 мільйонів», — пояснив він.
А в інтерв’ю телеканалу «Рада» Володимир Литвин висловився за розвиток взаємовигідних і прагматичних відносин між Україною і Росією. І додав: він не є прихильником висловлювань окремих політиків про те, що якщо на території України знаходиться Чорноморський флот РФ, це означає, що країна не має повного суверенітету.
«Ви подивіться на європейські країни, найрозвиненіші країни, на території яких стоять американські бази», — пояснив він.
У Росії і Україні, за його словами, є свої інтереси і там, де вони збігаються, треба співпрацювати.
А відповідаючи на запитання, чи правильно наша країна зробила, відмовившись свого часу від ядерного статусу, глава парламенту зазначив, що якби ми цього не зробили, то світ не визнав би Україну як державу. Водночас він вважає неправильним, що ми не отримали від світового співтовариства інших преференцій, окрім визнання незалежності.
На його думку, так само світове співтовариство не оцінило закриття Чорнобильської АЕС після катастрофи на 4-му енергоблоці.
Володимир Литвин вважає, що «тут має діяти відомий принцип: «Спочатку — гроші, а потім  — стільці».
До речі, про фінанси.
Володимир Литвин повідомив, що держбюджет передбачає кошти для підготовки до проведення зимової Олімпіади-2022 в Карпатах.
«При всій бідності нашого державного бюджету ми передбачили певну суму коштів для того, щоб нині пророблялися відповідні питання, пов’язані з підготовкою, реалізацією наших претензій і наших пропозицій для того, щоб Україна провела зимові Олімпійські ігри у 2022 році», — сказав він.
За словами глави парламенту, як повідомляє «Інтерфакс-Україна», для проведення зимової Олімпіади в Україні необхідно дуже багато зробити, «а час біжить дуже швидко».
Нагадаємо: раніше Президент Віктор Янукович заявив, що Україна увійшла до п’ятірки країн, які можуть претендувати на проведення в Карпатах зимової Олімпіади через 11 років.
А ще Голова Верховної Ради закликав українських мільярдерів вкладати гроші в розвиток країни. «Треба, щоб великий бізнес став національним капіталом. Щоб він почав виступати за чесні, прозорі правила гри, щоб він вкладав гроші в розвиток країни і віддавав борги — організовував життя України», — підкреслив Володимир Литвин.