У Печерському районному суді Києва тривало судове засідання у справі стосовно екс-прем’єр-міністра України, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко щодо перевищення службових повноважень під час підписання газових угод.

Розпочалося засідання з тривалої суперечки між суддею Родіоном Кірєєвим із захисником Ю. Тимошенко Сергієм Власенком з приводу долучення до справи двох нових захисників — Миколи Сірого та Олександра Плахотнюка. Головуючий просив адвокатів зайняти місця в залі, а не поруч із підсудною, оскільки питання про їх долучення до справи ще не було вирішено. Натомість С. Власенко постійно перебивав суддю, наполегливо намагався опротестувати дії судді. Суд поставив на розгляд питання про видалення захисника 
С. Власенка з процесу «у зв’язку з непроцесуальною поведінкою». Представники прокуратури підтримали суддю.
Після перерви суд постановив вилучити із судового процесу С. Власенка до завершення розгляду справи «у зв’язку з систематичним порушенням встановленого порядку ведення судового засідання» та «зловживанням недостойними висловлюваннями на адресу суду». У свою чергу, С. Власенко заявив, що згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення суддя мав право застосувати до нього лише адміністративне покарання, тобто стягнути штраф, і пообіцяв оскаржити рішення судді в різних інстанціях — до прокуратури, кваліфікаційної комісії суддів, Вищої ради юстиції, міжнародних органів.
Екс-прем’єр стала вимагати від суду долучити нових адвокатів. І знову відмовлялася вставати, звертаючись до суду. «Те, що не допускаються захисники, це грубе порушення моїх прав», — стверджувала Ю. Тимошенко.
Секретар судового засідання вручив Ю. Тимошенко під розписку копію уточненої позовної заяви НАК «Нафтогаз України» про стягнення з неї 1,516 млрд. грн. для компенсації збитків нібито завданих компанії в результаті підписання в 2009 році газових угод. Це було зроблено після того, як екс-прем’єр заявила, що не отримувала копію позовної заяви поштою.
Головуючий частково задовольнив клопотання екс-прем’єра про залучення нових адвокатів — українським адвокатам М. Сірому та О. Плахотнюку було дозволено захищати Ю. Тимошенко, а американським адвокатам Марку Фелдману і Роджеру Еноку — відмовлено, оскільки не було надано документів, які засвідчують їхню адвокатську діяльність. За неналежну поведінку із зали суду було також вилучено на одне засідання народного депутата від БЮТ Зоряна Шкіряка.