Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет очолив святкову літургію в Хрестовоздвиженському Манявському чоловічому монастирі, що в Богородчанському районі, з нагоди 400-річчя його заснування.
— Я щороку приїжджаю в Манявський скит, щоб помолитися на цьому святому місці, благословити людей, утверджувати віру і відроджувати духовність в нашій державі, — сказав журналістам патріарх Філарет. Він зазначив, що Манявський скит має велике значення в житті українського народу, як і Києво-Печерська і Почаївська лаври. «400 років цей монастир був світильником нашого народу», — підкреслив він.
До Манявського скиту прийшли сотні вірян. Приміщення не вмістило всіх, і багато людей під дощем слухали Божественну літургію. Після неї освячено Хрест на честь 400-річчя скита та в пам'ять про з'явлення Пресвятої Богородиці в 1652 році. В урочистостях взяли участь голова облради Олександр Сич та голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк.
Манявський православний чоловічий монастир заснував Йов Княгинецький (1550—1621). Монахи у цій місцині оселилися 1608-го, але перша невелика церква збудована і освячена 1611 року. 
 
Івано-Франківська область. 
На знімку: пам'ятна дошка на честь Йова Княгинецького.
Фото автора.