Днями Донецький обласний художній музей здійснив кілька цікавих проектів.
Маючи в запасниках чимало творів художників Закарпаття, музей підготував виставку робіт кількох класиків українського живопису, недавніх ювілярів. Минулого року виповнилося сто Ф. Манайлу, а у 2011-му — сторіччя художника А. Коцки, А. Кашшаю — «всього» 90, а метри Й. Бокшай та А. Ерделі народились 120 років тому.
Яскрава експозиція цих майстрів продемонструвала не тільки високий рівень закарпатської школи живопису, а й стала виразною ілюстрацією до гасла «Схід-Захід разом».
А в залі поруч розташувалась серія гравюр видатного німецького художника Північного Відродження Альбрехта Дюрера з нагоди 540-річчя від дня його народження. Цікаво, що у самої серії ксилографій «Малі Страсті» теж ювілей — 30 років тому вона була передана на постійне зберігання до музею Донецька московським Музеєм образотворчих мистецтв імені Пушкіна.
Вернісаж зібрав чимало любителів мистецтва, художників, журналістів. Подякувати працівникам музею за цю виставку прийшли консул Німеччини в Донецьку пан Клаус Цилікенс та керівник товариства дружби «Бохум—Донецьк» фрау Маргріт Міцгальскі.
Директор музею Галина Чумак згадала ще про один ювілей і привітала присутнього на відкритті народного художника України Володимира Шенделя з його 75-річчям (на знімку).