Таким негласним девізом, мабуть, керувався уродженець Керчі московський бізнесмен В’ячеслав Тимошенко, задумавши провести у своєму рідному місті спортивне свято.

Два дні, присвячені спорту й активному відпочинку, Керч провела під гаслом «Подаруємо дітям мир спорту. Здорова молодь — сильна країна». В. Тимошенко — засновник, організатор, натхненник і спонсор незабутнього для приморського міста свята — на прес-конференції розповів, як і чому в нього народилася ідея зробити своїй малій батьківщині подарунок саме з таким «ідеологічним» навантаженням.

— Моїй мамі — сімдесят років. Вона щодня бігає по набережній. Підлітки, які це бачать, не соромлячись, голосно коментують: «Дивись, бабуся з глузду з’їхала!» Я багато їжджу по світу. Бачу, що в тих країнах, де буваю, зовсім інше ставлення до спорту, до свого здоров’я. Моя мрія й завдання — зробити так, щоб у Керчі, у Криму, по всій країні і підлітки, і дорослі, і люди похилого віку казали своїм друзям і рідним: «Ти сьогодні не бігав!? Не займався спортом!? То ти з глузду з’їхав!!!»

Спеціально на свято прибула міністр освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим Віталіна Дзоз, яка гаряче підтримала намагання В. Тимошенка «заразити» юнаків і дівчат Криму модою на спорт, на здоровий спосіб життя, дати установку молоді прагнути стати успішними.

Своїми специфічними для відомої теледіви способами та методами просувала основну ідею свята ведуча концерту Маша Єфросиніна. «Дівчата люблять спортивних чоловіків!» — цю фразу в перервах між концертними номерами й нагородженнями переможців спортивних змагань, що відбулися напередодні свята, вона, до речі, випускниця однієї з місцевих шкіл, закликала скандувати багатотисячний натовп керчан і гостей міста.

Своєрідною відповіддю на всі питання й одночасно квінтесенцією свята стала, мабуть, фраза, яка після заходу з’явилася на одному з місцевих сайтів: «Керч прокинулася спортивнішою. І якщо до 18 червня в місті ще були люди, які не надавали спорту особливого значення, то після свята повірив кожен: спорт — це здорово».

Якщо в ній реальний стан речей і прикрашено, то, будемо вірити, не дуже. Підставою для такої думки є тверда обіцянка В’ячеслава Тимошенка: «Свято для Керчі зробимо традиційним!»