Футбол. Ліга Європи. 2-й відбірний раунд. «Гленторан» (Північна Ірландія, Белфаст) — «Ворскла» (Україна, Полтава). 0:2. Белфаст. Стадіон «Овал». Голи: Безус, 29, Янузі, 38.
«Гленторан»: Гогг, Макгаверн, Гілл, Черрі, Гібсон, Мартін (О’Кейн, 75), Мюррей, Гауленд, Вотерворт, Бойс (Берроуз, 79), Карсон (О’Генлон). Тренер — Скотт Янг.
«Ворскла»: Величко, Даллку, Краснопьоров, Безус (Чичиков, 82), Кривошеєнко, Осипенко (Ребенок, 77), Закарлюка (Оберемко, 65), Янузі, Селін, Чеснаков, Курилов. Тренер — Микола Павлов.
Рефері — Мейр Леві (Ізраїль).
Першою з українських клубів боротьбу в євротурнірах розпочала полтавська «Ворскла». І зробила переможний почин. На жаль, цей матч жоден з українських телеканалів не транслював. Тому розповімо про нього трохи детальніше. Варто сказати, що наша команда, якій пророкували перемогу, не кинулася стрімголов уперед забивати.
Хоча і «Гленторан» подій не квапив, гостинно запропонував «Ворсклі» свою половину поля для комбінацій, а свою гру господарі побудували на контратаках. Першим чудовим шансом відкрити рахунок не скористався Вотерворт. Після навісу з правого флангу він пробивав сильно і небезпечно. Курилов виніс м’яч з лінії воріт.
На цю акцію ірландців «Ворскла» відповіла двома контрвипадами, з якими впоралися оборонці. Та завадити Безвусу забити вони не змогли. А результативна атака нашої команди розвивалася так: Закарлюка виконав кутовий, Чеснаков прийняв м’яч і скинув його головою на Безуса, і той не змарнував нагоди, пробив сильно і влучно.
Либонь, варто відзначити активні дії крайніх півоборонців «Ворскли». Тут спостерігалася чітка схема: Кривошеєнко робив навіси, а Осипенко бив. І моменти виникали. Одним чітко скористався Янузі. Після грубої помилки оборони «Гленторана» Закарлюка перехопив м’яч і вивів Ахмеда один на один з воротарем. Щоправда, албанцеві довелося трохи прискоритися і позбутися опікуна і тільки після цього пробити повз воротаря.
Після цього футболісти «Гленторана» намагалися бити здалеку. Але Величко не підвів. Власне, на цьому перший тайм завершився. Другий — команди також почали неквапливо. Знову «Ворскла» з м’ячем більше знаходилася на половині поля суперників. Підопічні Миколи Павлова намагалися розвинути успіх. Часто брав на себе гру Безус. Роман устигав і атаки організовувати, і вдало пресингувати опонентів. Багато проблем створював суперникам швидкий Янузі. Але забити ще полтавчанам не пощастило.
Перевага «Ворскли» під завісу зустрічі відчувалася особливо. Події відбувалися в основному в карному майданчику господарів. Небезпечно бив і був близький до успіху Оберемко. Але того разу м’яч пролетів вище поперечини. Матч так і закінчився перемогою гостей, котрі, якщо відверто, були набагато сильніші.