Ми вже повідомляли про те, що журналісти поставили на сцені Рівненського обласного музично-драматичного театру виставу «Пошилися у дурні» за п’єсою Марка Кропивницького, яка пройшла з аншлагом. Зібрані від розповсюдження запрошень 70 тисяч гривень медійники переказали для потреб маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні. Тепер з цією виставою журналісти-актори поїхали в Кузнецовськ. Глядачами будуть переважно працівники Рівненської АЕС. Кошти від розповсюджених запрошень на виставу теж перекажуть онкохворим дітям.
Сьогодні в онкогематологічному відділенні Рівненської обласної дитячої лікарні перебуває дев’ятнадцять пацієнтів віком від двох до п’ятнадцяти років. Медики констатують, що кількість малюків із нововиявленими патологіями в області зростає — цьогоріч зафіксовано 15 випадків. Діти мають шанс одужати, але їх лікування коштує дорого. Тож дуже доречною є започаткована головою Рівненської ОДА Василем Берташем рік тому безстрокова благодійна акція «Подаруй можливість жити». На лікування онкохворих дітей переказали кошти посадовці, освітяни, медики, силовики, журналісти — вдалося зібрати майже 400 тисяч гривень. Тепер до цієї справи долучилися й атомники з Кузнецовська і перерахували 35 тисяч гривень.
Акція «Подаруй можливість жити» триває. Тож кожен, кому небайдужа доля маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні, може долучитися до неї. Нагадуємо реквізити, за якими можна переказати кошти: розрахунковий рахунок 35425001001200 в ГУДКУ в Рівненській області, МФО 833017, ЗКПО 03067009 (благодійний внесок на лікування дітей онкогематологічного відділення).