До інфекційної лікарні Севастополя з дитячого оздоровчого табору з діагнозом «харчове отруєння» доправили сімдесят п’ять дітей і одинадцять вожатих. Таку уточнену інформацію вчора поширила прес-служба Управління МНС. Раніше ЗМІ повідомляли про вісімдесят одну дитину віком від восьми до шістнадцяти років. Всі діти приїхали на відпочинок з Москви та Єкатеринбурга, вожаті — українці.
Міська влада оперативно відреагувала на НП: у лікарні додали сто ліжок; міські медзаклади, в тому числі й приватні аптеки, поділилися медпрепаратами, фізрозчином, мобілізували додатковий персонал. Голова Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Яцуба заявив, що остаточні результати аналізів будуть за п’ять днів. Увесь цей час діти перебуватимуть у лікарні. А за словами начальника управління охорони здоров’я СМДА Віктора Пологова, тяжких хворих серед дітей немає.
НП, що наробила стільки розголосу не тільки в місті, а й завдяки широкому висвітленню в ЗМІ й у Києві, схоже, для багатьох ще не закінчилося. І в першу чергу, для керівників дитячих оздоровчих таборів. За розпорядженням керівництва міста у всіх тринадцяти дитячих таборах Севастополя оперативно почалися перевірки. Своє слово мають сказати правоохоронці: міська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом отруєння дітей. Хмари згустилися й над головлікарем міської СЕС Володимиром Тарасовим. Погроза пролунала від самого міністра охорони здоров’я України Олександра Анищенка: «За це санітарного лікаря буде звільнено із обійманої посади». Остаточне рішення про долю севастопольського головлікаря СЕС прийме головний санітарний лікар України, але міністр пообіцяв, що зможе «допомогти йому в ухваленні рішення». І вчора відповідне рішення було ухвалено.