Низька наповнюваність або відсутність учнів в окремих класах стала причиною тимчасового призупинення діяльності 28 сільських шкіл на Миколаївщині впродовж останніх чотирьох років. Однак обласна прокуратура з’ясувала, що насправді підстав для подібних дій не було.
Правоохоронці винесли 21 протест з вимогою скасувати усі незаконні рішення, які приймалися начальниками районних відділів освіти або головами районних державних адміністрацій. 
За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав і свобод дітей Ольги Колос, в усіх випадках порушено ст. 11 Закону України «Про загальну середню освіту» та п. 20 ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». До того ж прокуратура області констатувала нехтування найважливішою вимогою закону: на реорганізацію чи ліквідацію загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості обов’язково має бути згода територіальної громади, повідомляє наш власний кореспондент у Миколаївській області Олександра МЕНТЕЛЬ.
Водночас Донецький апеляційний адміністративний суд задовільнив скаргу представників ініціативних груп батьків шкіл Макіївки на ухвалу Центрально-Міського суду міста. Батьки оскаржують рішення міськради про закриття трьох шкіл та вимагають зупинити його дію на час розгляду справи в суді. Однак суд першої інстанції відмовив городянам. Тепер рішення міськради зупинене апеляційним адміністративним судом. Із чотирьох шкіл, які планується в місті закрити цього року, три — українські. Незважаючи на те, що судові процеси, пов’язані із закриттям шкіл, тривають і остаточне рішення не винесене, із навчальних закладів уже вивезли меблі та обладнання. Наступного тижня в Донецькому апеляційному адміністративному суді триватиме розгляд апеляційної скарги Донецької міськради на ухвалу Ворошиловського районного суду, який задовільнив клопотання батьків і призупинив ліквідацію україномовної школи № 111. Міська влада не погодилася із таким рішенням і оскаржує його, повідомляє наш власний кореспондент у Донецькій області Ліна КУЩ.