Протягом кількох останніх днів проведено обшуки на підприємствах, які є спонсорами полтавського футбольного клубу «Ворскла», проти якої порушено кримінальну справу.
Спочатку перевірці піддалися центральний офіс банку «Фінанси та кредит» у Києві й офіс клубу в Полтаві, а потім співробітники Служби безпеки України (СБУ) вилучали документи трьох підприємств у місті Кременчук: КрАЗу, м’ясокомбінату, а також заводу «Росава» (Біла Церква, Київська область), повідомляє медіа-центр «Репортер».
Міський голова Кременчука Олег Бабаєв повідомив:
— Були перевірки в рамках кримінальної справи, порушеного проти футбольного клубу «Ворскла». Це було звичайне вилучення документів, які стосувалися футбольного клубу. КрАЗ, м’ясокомбінат і шкірзавод є спонсорами футбольного клубу «Ворскла».
У міського голови є інформація й про те, що перевірки центрального офісу банку «Фінанси та кредит» пов’язані з цією кримінальною справою. Так само, як і аналогічна процедура на білоцерківському заводі «Росава» — ще одному спонсорі ФК.
Сам факт порушення кримінальної справи проти клубу, президентом якого він є, Олег Бабаєв коментувати не захотів, обмежившись словами: «Нехай розбираються». Почесним президентом ФК «Ворскла» залишається мільярдер Костянтин Жеваго, йому і належать підприємства, на яких відбувся обшук.