Голова райдержадміністрації через суд домігся визнання незаконним висловлення йому недовіри та подав у відставку.
Ми вже розповідали, що сформована ледь не на сто відсотків з представників Партії регіонів та їх союзників Запорізька райрада висловила недовіру голові райдержадміністрації Сергієві Бойченку. Сталося це в середині травня — буквально через кілька днів після того, як рада Запорізької обласної організації Партії регіонів виключила з партійних лав голову райради Івана Гоменюка та все керівництво райпарторганізації. Далі все наче стихло, але 6 липня політрада Партії регіонів, заради «оздоровлення ситуації», затвердила рішення про виключення із партійних лав І. Гоменюка і його соратників. Повідомлення про це дійшло до Запоріжжя 8 липня, а в понеділок, 11 липня, Запорізька райрада повторно — 36 голосами «за» із 37 присутніх депутатів — виголосила недовіру С. Бойченку. Крім того, такою само кількістю голосів запропоновано кандидатуру нового голови райдержадміністрації — Володимира Черленюха. І хоча він депутат Запорізької облради теж від Партії регіонів, та голова облдержадміністрації і лідер обласних регіоналів Борис Петров відразу заявив, що опротестує це рішення райради.
Продовження ця історія набула 13 липня, коли рішенням Жовтневого райсуду міста Запоріжжя висловлення недовіри Сергію Бойченку було визнано незаконним. Про це останній повідомив журналістам на брифінгу. Після цього С. Бойченко написав заяву про відставку. «Не хочу, щоб люди постраждали через мене, — так прокоментував він мотиви своїх дій. — Я прийняв для себе рішення — я подав у відставку».
Місцеві спостерігачі вбачають за цими «маневрами» конфлікт трьох груп впливу в середовищі запорізьких регіоналів. Одна із них — на чолі з Б. Перовим і секретарем Запорізької міськради Володимиром Кальцевим, схоже, не знаходить порозуміння з групами народного депутата і керівника ВАТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва та впливового бізнесмена Євгена Анісімова.
 
Запоріжжя.