Уже близько десяти людей у Дніпропетровську отруїлося цього літа грибами. Померла одна жінка. І от стало відомо, що в лікарні, не приходячи до тями, помер чотирирічний хлопчик.

На прес-конференції для журналістів Зінаїда Гужва, завідувачка відділу гігієни харчування міської СЕС, розповіла про випадки недбалого ставлення до себе та своїх близьких:
— Це сталося в цілком благополучних сім’ях. Люди відпочивали на дачі. Самі поїли смажених грибів і дітей нагодували. Крім того, пили козяче молоко, потім кількою в томаті закушували. Ось такий вийшов коктейль — дуже важкий для дитячого організму. Тепер, слава Богу, ця родина поза небезпекою.
Чого, на жаль, не можна сказати про другий випадок, коли грибами отруїлася вагітна жінка і двоє дітей. 11 липня мати потрапила в пологовий будинок, а діти 12 і 4 років — до реанімації. Сталося це восьмого числа, а до лікарні потерпілі звернулися лише через два дні.
Медики стверджують, що люди як і раніше безтурботно ставляться до свого здоров’я. Збирають начебто їстівні гриби, а вони виявляються блідими поганками. До того ж займаються «тихим полюванням» не в чистих лісах, а вздовж доріг, у посадках, у дворах багатоповерхових будинків, де навіть цілком їстівні гриби можуть перетворитися на небезпечні.