Голова Донецької обласної ради, 45-річний Андрій Шишацький (на знімку) очолив обласну державну адміністрацію. Його попередника на цій посаді Анатолія Близнюка Президент призначив на посаду міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. «Із комунальним господарством, із будівництвом кожен із нас постійно стикається, і дуже багато залежить від того, як ця галузь розвиватиметься», — зазначив під час представлення нового керівника області перший віце-прем’єр Андрій Клюєв. А. Близнюк подякував активу області за співпрацю та отримав у подарунок від представників органів місцевого самоврядування українську вишиванку: «для нарад у Києві».
Новий голова облдержадміністрації виголосив промову українською мовою і пообіцяв поліпшити рівень життя мешканців області. «Для всіх наших громадян державна політика — це, передусім, якість їх особистого життя, яка складається з якості житлово-комунальних і адміністративних послуг, якісної освіти і медичного обслуговування, культури і дозвілля. Я впевнений, що саме якість життя людей повинна стати нашим головним пріоритетом», — заявив А. Шишацький. За його словами, Донеччина як індустріальний регіон несе великий тягар проблем, що загострилися після світової фінансової кризи. «Головне, чого мені хотілося б досягти на цій посаді, — щоб люди хотіли жити в нашій області. Безумовно, ми ще розробимо плани, поставимо завдання, затвердимо маршрути, але для мене як для державного службовця, котрий відповідає за реалізацію державної соціально-економічної політики в регіоні, вищим прагненням буде зробити Донецьку область сприятливою для проживання людей».
Кадрові зміни відбулися і в керівництві обласної міліції. Новим начальником ГУМВС у Донецькій області став Віктор Дубовик, який раніше очолював Донецьке міське управління міліції. Як уже повідомляв «Голос України», минулого місяця був призначений новий прокурор області — Роман Андрєєв. Очікується, що зі зміною керівництва облдержадміністрації оновлення кадрів на всіх рівнях триватиме.
  • ДОВІДКОВО
Новий голова облдержадміністрації народився у Слов’янську, закінчив економічний факультет Донецького національного університету та Київський міжнародний інститут менеджменту, де отримав ступінь МВА (магістр бізнес-адміністрування). Працював директором заводу великопанельного домобудування в Донецьку та генеральним директором ВАТ «Харцизький трубний завод». Останнє підприємство входить до структури компанії СКМ, власником якої є відомий бізнесмен Рінат Ахметов. Перед тим, як обійняти державну посаду, очолював ТОВ «Фармація Донбасу». А. Шишацький — батько трьох дітей та людина не бідна: за підсумками минулого року задекларував сукупний дохід на суму майже 1 мільйон гривень. Голові належить земельна ділянка площею 1750 квадратних метрів, квартира у 365 квадратних метрів, дачний будинок та гараж і 3,8 мільйона гривень на рахунках у банку.