Вісімдесят одна дитина і п’ятеро вожатих отримали харчове отруєння під час відпочинку в одному з дитячих оздоровчих таборів у Нахімовському районі Севастополя. З вечора 12 липня до міської інфекційної лікарні почали доправляти пацієнтів віком від восьми до шістнадцяти років зі скаргами на болі у шлунку та нудоту.
Ранком 13 червня голова Севастопольської міськдержадміністрації Володимир Яцуба розповів журналістам про те, що «для дітей, які отруїлися в таборі «Альбатрос», небезпека минула». «Я особисто спілкувався з дітьми, був присутній у лікарні, коли їх приймали, — повідомив він. — Нині важких хворих немає, небезпека минула. Одна з дівчаток дзвонила додому по моєму мобільному телефону. 
«Про причини отруєння скажу пізніше, коли будуть відомі результати експертизи, — пообіцяв чиновник. — Діти їли пюре, пельмені та морозиво. Усі постачальники продуктів — місцеві». Однією із причин масового отруєння В. Яцуба вважає сильну спеку.
Сьогодні співробітники міліції разом із лікарями міської СЕС перевіряють постачальників харчових продуктів. За інформацією, отриманою від начальника слідчого управління УМВС України в Севастополі Романа Литвинова, міська прокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 137 КК України — «неналежне виконання обов’язків з охороні життя та здоров’я дітей».
P. S. Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв назвав незадовільною роботу Міністерства охорони здоров’я й зажадав перевірити всі підприємства, які поставляють харчову продукцію дитячим оздоровчим установам. «Мінохорони здоров’я в черговий раз не спрацювало на випередження. Це викликає велике занепокоєння, оскільки недієвість наявної системи наводить на думку, що цей випадок з отруєнням дітей може бути не останнім», — заявив перший віце-прем’єр.