Як уже повідомляв «Голос України», увечері 10 липня 17 хлопчиків та чотири дівчинки, мешканців Чернігова та райцентрів Бобровиця, Ічня, Ріпки та Сосниця, були доправлені з оздоровчого табору «Колос» (с. Бігач) до інфекційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні з попереднім діагнозом — токсикоінфекція. Стан більшості потерпілих був розцінений як близький до задовільного. Невдовзі чотирьох дітей забрали батьки.

— У вівторок уранці в нас залишалося п’ять пацієнтів з оздоровчого табору, — зазначив завідувач інфекційного відділення Чернігівської обласної дитячої лікарні Микола Картель. — До обіду їх усіх виписали. Стан їхнього здоров’я відновлений. Чим вони отруїлися, буде відомо в четвер. Припускаємо, що інфекція могла бути в сосисках, рибних котлетах.

Комісія, яка з’ясовує причини отруєння дітей, встановила, що спалах захворюваності пов’язаний з якістю харчування та санітарним станом харчоблоку. Щоб не допустити таких ситуацій у майбутньому, нині відповідні відомства проводять перевірку санітарного стану всіх таборів Чернігівської області. А за фактом отруєння дітей у таборі «Колос» порушено кримінальну справу.