Без грошей на утримання соціально значущих об’єктів може залишитися одне із сіл Голопристанського району Херсонщини, до того ж з подачі... глави місцевого самоврядування. Він примудрився відсудити собі таку компенсацію, що селяни були вражені: навіть тутешнім фермерам важкою працею не вдається стільки заробити!
— У 2008 році тодішнього сільського голову за поданням районної прокуратури сесія сільради достроково звільнила від виконання посадових обов’язків. Утім у 2010 році голова знову переміг на виборах, обійняв ту саму посаду і заходився заперечувати в суді незаконність попереднього звільнення. Перший етап позову він виграв — Голопристанський районний суд визнав звільнення необґрунтованим і призначив позивачеві компенсацію з бюджету в розмірі 150 тисяч гривень. Однак районна прокуратура, вступивши в процес, домоглася припинення дії виконавчого листа. Наглядовий орган переконаний, що судове рішення на користь сільського голови прийняли з порушеннями законодавства, — розповідає прес-секретар прокурора Херсонщини Федір Самійленко.
Голопристанські чиновники хапаються за голову: якщо голова виграє суд остаточно й рішення про адміністративний спір набуде законної сили, сільська скарбниця просто «вилетить у трубу». Та й у районній — кошти на такі виплати не передбачені.
— Та сума компенсації, що суд призначив сільському голові, перевищує розмір доходів, що збираються в бюджет села за цілий місяць. Але коли я запитав його, з яких джерел  виплачуватиметься відшкодування, сільський голова безтурботно відповів, що гроші планує взяти із коштів, призначених для фінансування сільського дитсадка. Коментарі, як то кажуть, зайві, — обурюється глава Голопристанської райдержадміністрації Олексій Морев.