Тільки-но депутата Луганської міської ради Романа Ландіка буде екстрадировано до України, його помістять у СІЗО. 11 липня він ще перебував у Краснодарському слідчому ізоляторі. Подробиці арешту скандального депутата УМВС України в Луганській області не розголошує, однак стало відомо, що затримання відбулося 9 липня о 7-й годині вечора на одній з головних вулиць Краснодара — Жовтневій. 
Разом із дружиною та приятелем Р. Ландік їхав на «БМВ». Його зупинили співробітники ДІБДР Краснодара, попросили пред’явити права й пробили по базі номери машини. Під час затримання він не чинив спротиву. Як повідомили краснодарські поліцейські, Р. Ландік не був оголошений у міжнародний розшук. Українські міліціонери передали краснодарським колегам орієнтування, за яким його й затримали.
А тим часом УМВС України в Луганській області затребувало матеріали про ДТП за участі Р. Ландіка, що сталася у 2008 році. Тоді джип Р. Ландіка на дорозі з розважального комплексу «Партизона», що на трасі Алчевськ — Луганськ, збив хлопця 1990 року народження, котрий помер у лікарні. Якби потерпілому вчасно надали допомогу, його можна було врятувати. Але джип не зупинився і зник з місця пригоди. Машину було оголошено в розшук і знайдено. Однак на лаву підсудних Р. Ландік не сів, оскільки з’явився чоловік, взяв на себе провину, і розслідування справи передали за місцем прописки чоловіка — в Запоріжжя. Як стало відомо, жодних слідчих дій за цією справою не ведеться, і вона запланована до списання в архів через закінчення терміну давності.
Вчинок депутата міськради обурив луганську громадськість. Активісти вимагають, щоб Р. Ландік «постав перед судом і відповів за скоєні ним діяння в рамках чинного законодавства». На 12 липня намічено пікет Луганської міської ради, учасники якого вимагатимуть позбавити Романа Ландіка депутатського мандата. 
«Безкарність «мажорів» — синів і дочок високопоставлених батьків, що ховаються від відповідальності за депутатською недоторканністю, — це проблема не одного Луганська, а і всієї України. Не минає дня, щоб ЗМІ не повідомляли про злочини за участю «діток у законі». І щораз вони уникають відповідальності. «Мажорство» — як соціальний феномен — можливе лише в умовах загального страху перед можновладцями, змови мовчання, позиції «моя хата скраю». Ми не повинні мовчати й терпіти», — заявили організатори пікету.
У МВС переконані, що не залежно від того, як поводитиметься потерпіла, обвинувального вироку Р. Ландіку не уникнути. Кваліфікуючі ознаки даного злочину полягають не тільки в побитті, а й у порушенні громадського порядку, прояві цинізму, неповаги до суспільства.
 
Луганськ.