До Дня незалежності в Луцьку планують змінити назву одразу 28 вулиць, або чотирьох відсотків усіх магістралей міста. Такого масштабного перейменування обласний центр Волині ще не знав. У міській комісії з упорядкування назв вулиць у такий спосіб прагнуть позбутися імен компартійних діячів, осіб, причетних до репресій українського народу, та взагалі всього, що пов’язано з радянською тоталітарною системою. Зокрема, з карти міста мають зникнути імена Куйбишева, Кірова, Баумана, Орджонікідзе, Свердлова. Не стане й вулиць Радгоспної, Колгоспної.
До небажаних потрапили й вулиці, названі на честь багатьох воєначальників, а також юних антифашистів. Чомусь ріже слух обранцям міської громади і вулиця, названа на честь всесвітньо відомого льотчика Валерія Чкалова, улюбленого для багатьох лучан письменника Максима Горького і навіть Олександра Невського, якого православна церква визнала своїм святим. Планується, що рішення буде оголошено на урочистому засіданні міськради, яке традиційно проводиться напередодні Дня Незалежності. Ось лишень хотілося, щоб заразом оприлюднили й інформацію, у що це обійдеться міському бюджету, і пояснили мешканцям названих вулиць, скільки документів їм доведеться зібрати і скільки часу потратити на їх видобування, аби навести лад з документами на свої давно вже приватизовані квартири і приватні будинки.
Хтось із жартівників на одному з місцевих сайтів запропонував перейменувати одразу всі вулиці Луцька, і щоб при зміні влади не виникало в когось бажання знову займатися цією сізіфовою працею, присвоївши кожній міській магістралі порядкові номери.