Кабмін на виконання доручення Президента України виділив 7 мільйонів гривень із резервного фонду держбюджету для ліквідації наслідків трагедії в селі Біле Дубровицького району Рівненської області. Нагадаємо, тут уночі минулої неділі під час пожежі загинули 16 пацієнтів територіального центру, ще 9 людей вдалося врятувати, і вони перебувають у Дубровицькій центральній районній лікарні. Разом із ними лікуються ще дві працівниці терцентру, які одержали травми, рятуючи погорільців.
Частина з виділених коштів піде на будівництво нової лікарської амбулаторії у сусідньому з Білим селі Миляч. Адже та, що була в Білому, дуже постраждала під час пожежі. Відтак у новому медзакладі допомогу отримуватимуть мешканці всіх сіл Миляцької сільської ради — Миляча, Лісового і Білого. Сільський медзаклад збудують за два місяці, пообіцяв голова Рівненської ОДА Василь Берташ, який за професією інженер-будівельник і має великий досвід у будівельній справі. Не зволікатимуть також і з облаштуванням нового територіального центру. Щоправда, він буде не в Білому, а в сусідньому селі Висоцьк Дубровицького району. Під нього реконструюють частину місцевої дільничної лікарні, другий поверх якої досі був не затребуваний. У новому терцентрі облаштують більше десятка кімнат для проживання підопічних, а також стаціонарне відділення, де вони лікуватимуться.
Але все це — в найближчій перспективі. Нині ж два дні ховали загиблих у вогні. Їх родичам виділена матеріальна допомога на поховання. 
Тим часом під опікою влади залишаються і ті з пацієнтів згорілого терцентру, яких вдалося врятувати і які нині в лікарні. 
Кожному з них з обласного бюджету виділено по півтори тисячі гривень матеріальної допомоги. Вони забезпечені змінним одягом, взуттям, засобами гігієни, постільною білизною, їм відновлюють документи, втрачені під час пожежі. А після того, як погорільців випишуть із лікарні, вони переїдуть у село Висоцьк, де, поки триватиме реконструкція і нове будівництво терцентру, для них виділено три палати в терапевтичному відділенні дільничної лікарні.