Футбол. Відбулося засідання виконкому ФФУ, не завершене 4 липня. На брифінгу для журналістів президент національної асоціації Григорій Суркіс повідомив про чергові рішення вищого органу оперативного управління організації.
Каменем спотикання, через який перше засідання не дало результатів, стали телевізійні, комерційні та маркетингові права учасників чемпіонату України. Організатор змагань — національна Прем’єр-ліга — вимагала від ФФУ передати ці права саме їй. За словами Григорія Суркіса, такий ультиматум ішов урозріз із чинними законами країни, суперечив Статуту ФФУ і практиці УЄФА.
Аби досягти консенсусу, на другу частину засідання виконкому запросили президентів або повноважних представників клубів вітчизняної еліти — з 16 їх з’явилося 14.  У результаті демократичного обговорення питання (27 із 28 голосів — «за»), клуби Прем’єр-ліги протягом найближчих восьми сезонів самі розпоряджатимуться медіа-правами.
— Якщо власників наших команд зацікавлять пропозиції Прем’єр-ліги щодо співпраці в площині телевізійних, комерційних і маркетингових прав, — вони вправі підписувати угоду з нею, — зазначив Григорій Суркіс. — Якщо ні — кожен клуб може домовлятися з телекомпаніями сам, на умовах, які б його влаштували». Президент ФФУ підкреслив, що нині вистачає телеканалів, які готові не тільки забезпечувати трансляції матчів національної першості, а й виробляти власний футбольний продукт.
Президент ФФУ навів приклад УЄФА, котрий після тривалих перемовин із 53-ма національними асоціаціями зумів переконати кожну з них і лише тоді накреслив шляхи централізованого «розкручування» на телевізійному ринку матчів європейських збірних.
— Повірте мені, залежність суб’єктів УЄФА від керівної організації не йде в жодне порівняння з відносинами наших клубів із ФФУ та Прем’єр-лігою, — сказав член виконкому УЄФА. — Та в Європейському футбольному союзі навіть і не думали про якийсь адміністративний тиск, мовою ультиматумів там не спілкуються, вирішуючи все цивілізовано і толерантно».
На засіданні виконкому, зокрема, торкнулися питання про проведення цьогорічного Меморіалу Валерія Лобановського. Його планують провести 8—11 серпня в Києві за участі молодіжних збірних України, Сербії, Ізраїлю та Узбекистану.