Оголошеного в розшук депутата Луганської міськради Романа Ландіка затримали в п’ятистах кілометрах від Луганська — в російському місті Краснодар. Обласна прокуратура порушила проти нього кримінальну справу за фактом хуліганства. Як відомо, в ніч з 3 на 4 липня в ресторані «Баккара» в центрі Луганська Р. Ландік побив 20-літню Марію Коршунову, фіналістку конкурсів краси. За словами Романа, він хотів їй довести, що вживати алкоголь у ранньому віці не можна. Постраждала досі перебуває в неврологічному відділенні однієї з луганських лікарень. У неї струс мозку і численні забиття. За словами лікаря, стан хворої — задовільний. Однак Р. Ландік стверджує, що рукоприкладство не вчинив, й категорично заперечує факт нападу на дівчину. А запис на камері спостереження, що зафіксував його поведінку, Р. Ландік вважає змонтованим.
Історія сина народного депутата Володимира Ландіка дійшла до Президента Віктора Януковича й керівник країни заступився за дівчину. Не підтримує позицію Романа й Володимира Ландіків також лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.
Як стало відомо, в поле зору міліції Р. Ландік потрапляв ще з 2004 року, однак ситуацію завжди вдавалося владнати. До речі, у травні 2011 року Р. Ландік із розмахом відсвяткував власне весілля. ЗМІ описували його як одне з найдорожчих за останній час.