Учора до редакції «Голосу України» надійшла інформація про те, що, нібито арештовано майно й рахунки газет «Вечірній Київ» і «Українська столиця». У прес-релізі від юридичної фірми, що захищає інтереси журналістів Дмитра Дубенського й Тамари Давиденко, йшлося про те, що в рамках виконання рішень Шевченківського районного суду м. Києва за позовами вищезгаданих журналістів до муніципальних газет про стягнення заборгованості на загальну суму близько 150 тис. грн. державна виконавча служба заарештувала майно й рахунки «Вечірнього Києва» і «Української столиці». До обіду цей прес-реліз був виставлений уже на кількох інтернет-сайтах.
«Голос України» спробував перевірити чи відповідає дана інформація дійсності в державній виконавчій службі Шевченківського району, яку очолює Богдан Гоций. Вдалося додзвонитися по одному з п’яти номерів, які редакції назвали в приймальні Департаменту державної виконавчої служби. Зателефонувавши за номером 234-78-26, наш кореспондент представився й попросив підтвердити або спростувати зміст вищезгаданого прес-релізу. На що абонент, який назвався просто «державний виконавець», не бажаючи оприлюднювати своє прізвище й посаду, спочатку уточнив, чи не інтереси позивача ми представляємо, а потім відмовився від коментарів. Мовляв, «виконавча служба не коментує свої дії». Наш кореспондент уточнив: чи є почуте офіційною позицією державного органа. У відповідь пролунало — «так». Поки верстався номер газети, ми намагалися зв’язатися за іншими телефонами виконавчої служби Шевченківського району. Безрезультатно.
«Голос України» звернувся по коментар до в. о. головного редактора газети «Вечірній Київ» Романа Костриці. Той спростував інформацію про арешт рахунків видання і назвав її провокацією колишнього співробітника редакції. За словами пана Костриці, відповідно до рішення суду Дмитрові Дубенському була перерахована запропонована сума ще у квітні цього року. «Вечірка» продовжує працювати в нормальному режимі. Щоправда, на літній період газета перейшла зі щоденного на щотижневий вихід.
Вл. інф.