Учора в Печерському районному суді Києва продовжився розгляд кримінальної справи стосовно екс-прем’єра Юлії Тимошенко, порушеної за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.
Нагадаємо, що в п’ятницю, 8 липня, суддя Родіон Кірєєв оголосив перерву у зв’язку з поганим самопочуттям адвоката підсудної Миколи Титаренка. 
Однак учора адвокат, що все ще перебував на лікарняному, прибув на засідання та звернувся до суду із клопотанням про надання додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи. «Якщо головуючий вважає, що це клопотання використовується лише для затягування справи, я хотів би повідомити, що на даний час перебуваю на лікарняному. Але, щоб не було безпідставних звинувачень, я прибув до зали судового засідання та ініціюю клопотання про надання додаткового часу для якісного дослідження справи і формулювання лінії захисту», — сказав М. Титаренко. Адвокат зазначив: оскільки для ознайомлення із шістнадцятьма томами матеріалів справи захист отримав лише півтори доби, то в разі відмови у цьому клопотанні він бачить «під великим сумнівом» своє перебування як захисника в даному процесі. Підтримавши це клопотання, Ю. Тимошенко попросила суд надати захисту два місяці на ознайомлення з матеріалами справи — по 100 аркушів на день. 
Натомість представник обвинувачення, прокурор Олександр Микитенко, заявив, що сторона підсудної мала достатньо часу для ознайомлення з матеріалами справи. Вислухавши обидві сторони, суддя Р. Кірєєв відмовив екс-прем’єру Ю. Тимошенко та її захисту в наданні додаткового часу для ознайомлення з матеріалами справи.
Після цього Ю. Тимошенко заявила, що відмовляється від послуг свого захисника Миколи Титаренка, оскільки суд не надав йому можливості здійснювати повноцінний захист. Далі Ю. Тимошенко звернулася до суду з вимогою надати їй не менш як три дні для запрошення нового захисника. Екс-прем’єр наголосила, що якщо їй не буде надано три доби для пошуку нового адвоката, то вона буде змушена з’являтися до суду без захисника.
Ураховуючи ці обставини, суддя Р. Кірєєв оголосив перерву до 15-ї години.
Після її завершення суддя повідомив, що планує поінформувати кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури про неналежне виконання своїх обов’язків з боку адвоката М. Титаренка. Крім того, суддя Р. Кирєєв зачитав заяву Наталії Окунської (колишня дружина ще одного захисника Ю. Тимошенко — Сергія Власенка) про те, що насправді він перебуває не в закордонному відрядженні, а в Києві і «таким чином вводить в оману правосуддя та штучно затягує судовий процес».