У владі перебуває потужна команда, всередині якої немає суперечностей. Про це під час прес-конференції заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

 «Ситуація стабілізувалась. Президент, Кабінет Міністрів та парламентська більшість — однодумці. Звичайно, є серйозна опозиція, але найголовніше, що немає розбіжностей у самій владі», — зазначив він.

Регіонал також повідомив, що питання народних депутатів, які суміщають депутатський мандат з роботою у виконавчих органах влади, буде вирішено на початку наступної парламентської сесії. Вони або залишаться у Верховній Раді, або працюватимуть у виконавчій владі.

Він також повідомив, що Партія регіонів підтримає законопроект про заборону реклами тютюнових виробів. «Ми — за здоровий спосіб життя. Президент також показує, що він займається спортом. Тому, я вважаю,  фракція підтримає цей законопроект, адже це необхідно насамперед для молоді», — підкреслив народний обранець. Поряд з цим він висловився на підтримку ініціативи з підвищення акцизних ставок на тютюнові та алкогольні вироби. Щоправда, він вважає, що цей процес має відбуватися поступово, щоб не спровокувати хвилю надходження неякісних товарів на український ринок.

Нагадаємо: на стадії підготовки до другого читання у Верховній Раді перебуває законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (щодо заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів).

Народний депутат від «НУ—НС» Ксенія Ляпіна заявила, що восьма сесія Верховної Ради відзначилась низкою суперечностей. «З одного боку, це проведення економічних реформ ліберального напряму. Зокрема, те, що пов’язано з дерегуляцією та зменшенням втручання держави і входить до програми Президента та більшості, але, з другого боку, ми бачили протилежні кроки», — зазначила вона. Серед негативних результатів роботи під час минулої сесії парламентарій назвала ухвалення законопроекту про пенсійну реформу. Єдиним позитивним моментом цього законопроекту, на її думку, є запровадження накопичувальної пенсійної системи.

Також вельми суперечливим кроком, переконана народний обранець, було проведення регуляторної реформи, зокрема, скасування свідоцтв про державну реєстрацію підприємств. К. Ляпіна вважає, що зміни до Податкового кодексу, які ухвалювались парламентом наприкінці сесії, теж мали суперечливий характер.

А народний депутат від Комуністичної партії Євген Царьков підкреслив, що дисципліна, яка панує в парламенті, є сумнівною та впливає лише на кількісні показники роботи вищого законодавчого органу. Єдиним позитивом минулої сесії, за його словами, є ухвалення закону про використання прапора Перемоги, а негативом — те, що слово «реформи» не сприймається суспільством, бо в них ніхто не вірить, адже більшість народних депутатів стали «друзями олігархів».

Крім того Є. Царьков звернув увагу на те, що в держави фактично викрадено титанову галузь, яка повністю перекривала б майже весь пенсійний дефіцит. «Дивлячись на такі приклади, важко щось прогнозувати. Можна кричати, але ніякого толку від цього не буде», — наголосив він.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Євген Царьков, Ксенія Ляпіна, Михайло Чечетов.