На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, відповідаючи на запитання кореспондента Польського радіо. За його словами, «дотепер відбувалася підготовка, осмислення на державному і суспільному рівні того, що Україна як європейська держава повинна бути складовою європейського співтовариства».

Для досягнення конкретного результату у цьому плані, вважає В. Литвин, Україні «необхідно здійснити велику домашню роботу, і вона сьогодні здійснюється». Водночас, на думку керівника українського парламенту, нашій державі в цьому процесі потрібно відчувати підтримку країн, народів і людей, які усвідомлюють, що «залучення України до європейської сім’ї дозволить Європі стати більш цілісною та виступати в ролі глобального світового гравця».

Співпраця і координація зусиль між Україною й Польщею, на переконання В. Литвина, дозволить, з одного боку, підсилити позиції і Польщі в Євросоюзі, з другого — сприятиме Україні успішніше інтегруватися до європейської спільноти.

В Україні розраховують, вкотре наголосив керівник українського парламенту, що під час головування Польщі в Європейському Союзі Україна підпише з цією структурою угоду про політичну асоціацію, основою якої буде договір про зону вільної торгівлі, а також отримає реальну перспективу введення безвізового режиму з ЄС. «Це вкрай важливо для України, оскільки в процесі руху в європейському напрямі нам необхідні конкретні досягнення, — зауважив В. Литвин. — Для того, щоб Україна закріпила свій зовнішньополітичний вибір, для того, щоб дисциплінувати український політикум і для того, щоб сконцентрувати зусилля на основоположному векторі нашого політичного курсу — європейському».