Делегація Верховної Ради України бере участь у роботі XX Щорічної сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ в м. Белград (Республіка Сербія).

Як повідомили в Інформаційному управлінні Верховної Ради, до складу української делегації на чолі з головою Комітету у закордонних справах, головою Постійної делегації Верховної Ради України в ПА ОБСЄ Олегом Білорусом входять народні депутати України Лев Бірюк, Сергій Шевчук та Марина Перестенко.

У роботі XX Щорічної сесії Парламентської асамблеї ОБСЄ, головною темою якої є «Посилення ефективності і результативності ОБСЄ — новий старт після Саміту глав держав-членів ОБСЄ у м. Астана», беруть участь парламентарії з 56 країн-учасниць ОБСЄ та представники багатьох асоційованих країн і міжнародних організацій.

Олег Білорус у своєму виступі підкреслив необхідність об’єднання зусиль та проведення переговорів для досягнення реального прогресу підвищення ефективності і результативності діяльності міжпарламентської організації безпеки. О. Білорус акцентував увагу парламентаріїв на додатковому пункті проекту Резолюції «Білорусь», ініційованою депутатом парламенту Німеччини. Він наголосив на необхідності «відмови від подвійних стандартів по відношенню до Білорусі» та закликав парламенти та уряди країн-членів ОБСЄ до «налагодження переговорів з метою поетапного вирішення питань демократизації Білорусі як невід’ємної частини європейської спільноти».

Член української парламентської делегації Сергій Шевчук виступив основним доповідачем на засіданні ІІ Генерального Комітету з економічних питань, науки, технології та навколишнього середовища. Доповідач, зокрема, наголосив на тому, що Парламентська асамблея ОБСЄ пропонує країнам учасницям активізувати процеси створення в регіоні ОБСЄ відкритих інтегрованих ринків.

Робота ХХ сесії ПА ОБСЄ триватиме до 10 липня.