У Міністерстві освіти обіцяють, що шкільної літератури вистачить на всіх, і підручники опиняться на партах одинадцятикласників ще до першого вересня. «Міністр Дмитро Табачник поставив чітке завдання, щоб до Дня Незалежності всі підручники були не тільки надруковані, а й розвезені по школах», — повідомив на вчорашній прес-конференції директор Департаменту дошкільної та загальної середньої освіти МОНМС Олег Єресько. За його словами, всі передумови для виконання міністерського розпорядження є, адже вже готові кілька найменувань підручників. Серед них найбільш масові наклади: з фізики, хімії, української мови, екології тощо.
Цього року на виготовлення підручників з бюджету виділено 120 млн. грн. З них безпосередньо на друк — 104 млн. Інші кошти будуть витрачені на зберігання й транспортування посібників.
Якщо вірити запевнянням чиновників, то історія минулого року, коли батьки змушені були докуповувати відсутню навчальну літературу, адже матеріал їхнім дітям пояснювали «на пальцях», більше не повториться. З батьківського гаманця не візьмуть жодної копійки, і всі підручники дістануться школярам безплатно.
— Пригадайте, коли торік був затверджений бюджет і коли почало надходити фінансування? Тільки починаючи з червня-липня ми почали одержувати перші гроші, а сьогодні вже маємо 10 готових найменувань, — запевнив Олег Єресько.
— З наступного тижня почнуть розсилати їх у регіони. Основне завдання, яке нині перед нами стоїть, забезпечити підручниками наші обласні бази до Дня Незалежності. Звідти вони вже передаватимуться безпосередньо в місцеві управління освіти, — додав перший заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Святослав Серебрянський.