Центральна виборча комісія, розглянувши звернення від трьох іноземних держав та п’яти міжнародних організацій, зареєструвала 546 офіційних спостерігачів. А саме: 4 — від Японії, 
3 — від Канади, 2 — від Французької Республіки, 134 — від Бюро демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки та співробітництва в Європі, 185 — від Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO), 
144 — від Канадської місії спостереження за виборами (CANEOM), 49 — від Українського Конгресового Комітету Америки, 25 — від Міжнародної комісії з прав людини на позачергових виборах народних депутатів. Отже, повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК, станом на 13 жовтня загальна кількість зареєстрованих міжнародних офіційних спостерігачів становить 1 056 осіб.
Крім того, комісія низкою постанов зареєструвала уповноважених осіб деяких політичних партій у загальнодержавному багатомандатному та одномандатних виборчих округах (ОВО). Також скасовано реєстрацію окремих уповноважених осіб кількох політичних партій в ОВО та зареєстровано інших. А одній із політичних партій відмовлено в реєстрації її уповноважених осіб в одномандатних виборчих округах.
Водночас у зв’язку з відмовою скласти присягу члена комісії, заяви заступника голови та секретарів ОВК про складення їх повноважень без припинення членства в цих комісіях ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів та сформувала новий склад Васильківської міської виборчої комісії Київської області в кількості 16 осіб.
Під час засідання було також внесено зміни до складу територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів у трьох регіонах України. А також затверджено єдині кошториси видатків чотирьох окружних виборчих комісій із виборів народних депутатів України одномандатних виборчих округів. Окрім того, комісія внесла зміни до раніше затверджених єдиних кошторисів видатків низки ОВК.
Насамкінець, на виконання рішень Вищого адміністративного суду України та Київського апеляційного адміністративного суду, комісія зареєструвала двох кандидатів у народні депутати, які балотуються в одномандатних виборчих округах у порядку самовисування.