П’ятого липня Дунаєвецький районний суд виніс вирок у справі колишнього міського голови Кам’янця-Подільського Анатолія Нестерука та колишнього керуючого справами Миколи Нечая, яким інкримінувалося вимагання та отримання хабара в розмірі 300 тисяч гривень. Цього дня до суду прибуло близько сотні кам’янчан, щоб підтримати підсудних. Однак більшість не змогли потрапити на відкрите слухання — охорона зачинила двері. Майже годину головуючий суддя Володимир Шклярук зачитував вирок.

Обоє підсудних кваліфіковані судом як злочинці. Нагадаємо, їх звинувачували за двома статтями КПК — 368, ч. 2 та 364, ч. 2. Щодо отримання хабара Нестеруком у суду не знайшлося доказів, відтак він першу частину звинувачення відхилив. Колишнього градоначальника засудили за статтею 364, ч.2 (зловживання службовим становищем) на чотири роки позбавлення волі із забороною займати керівні посади. Миколу Нечая — на три роки з відтермінуванням покарання на рік. Цього дня Нечая звільнили з-під охорони. Він не побажав прокоментувати цю подію, поспішаючи в Маків до стареньких хворих батьків, які не бачили сина вже більше дев’яти місяців.
Анатолій Нестерук залишився за ґратами, запобіжний захід йому не змінили. Львівський захисник Анатолія Нестерука Лев Картушин, який у дебатах настійливо закликав суд постановити єдино можливий виправдувальний вирок, прокоментував: «У цьому суді справедливості ми не добилися. У черговий раз підірвано авторитет правосуддя в Україні. Вся історія по цій справі не оцінена судом, там багато питань, бо мій підзахисний посилався на те, що проти нього було вчинено провокацію. Я не стверджую, що це провокація, це може бути й помилка органів. Але ані досудове слідство, ані суд не дали оцінки тим доказам, які були представлені. Вирок буде оскаржено». Такої само думки й адвокат Миколи Нечая Андрій Капура. «Будемо боротися, кінцева наша мета — повне виправдання наших підзахисних».
 
Кам’янець-Подільський.