У селі Чагарях на Тернопільщині лив дощ, але це не завадило Всеукраїнському фестивалю сільської молоді «Купальська феєрія». На сцені тим часом виступали Національний заслужений академічний хор імені Г. Вірьовки, примадонна національної опери Наталя Шелепницька, солісти Микола Шуляк, Ігор Борко. З Одеси приїхав народний артист Микола Свидюк, з Києва — Олег Марцинківський, з Тернополя — Едуард Романюта, з Канади спеціально прилетів скрипаль-віртуоз Василь Попадюк. Доповнювали зірковий десант місцеві аматорські колективи. 

Усіх зачарував виступ фольклорного гурту «Ходаки» з села Малий Ходачків. Діти співали, танцювали, грали на інструментах, декламували. Чагарі — родинне село відомого співака, нині бізнесмена і мецената Михайла Мацієвського. Він облаштовує тут ставки, у планах —готельно-розважальний комплекс, а також дитяча філармонія. 
«Мене турбує, що молодь покидає села, — каже пан Михайло. — Саме для сільської молоді я хочу створити робочі місця, умови для розвитку». За його сприяння Чагарі прикрасили три чудові скульптурні композиції відомого майстра Олексія Степанова. До речі, цьогоріч, окрім Міністерства культури, спонсорів, фестиваль фінансово підтримали районна та обласна влади. І як зазначив голова облдержадміністрації Валентин Хоптян, робитимуть це і надалі.
На знімку: Оксані Яцишин, учасниці гурту «Ходаки», пасує вінок мавки.
Фото автора.