Державну політику забезпечення громадян доступним житлом реалізовуватимуть по всій країні. На цьому наголосив Президент Віктор Янукович учора під час церемонії здачі в експлуатацію нового багатоквартирного будинку в Голосіївському районі Києва.

Глава держави підкреслив, що ця подія є гарним прикладом ефективного державно-приватного партнерства. «Чудово, що ми сьогодні маємо це невеличке свято, яке відкриває шлях для розбудови у такий спосіб житла по всій Україні», — сказав В. Янукович, зазначивши, що питання забезпечення людей доступним житлом багато років гальмувалося на різних рівнях.

Президент подякував за хорошу роботу будівельникам, місцевій та районній владі, а також підприємцям, які долучилися до реалізації проекту. «Ми будемо їх підтримувати», — підкреслив він.

В. Янукович відзначив важливість розбудови паралельно із житловими будинками всієї соціальної інфраструктури, необхідної для повноцінного життя їх мешканців. «Я переконаний, що, об’єднуючи таким чином зусилля, ми й далі виконуватимемо свій обов’язок перед громадянами нашої країни. Я мрію, щоб добрі справи об’єднували людей на цьому шляху», — сказав Президент.

Глава держави вручив ключі від квартир інвалідам Великої Вітчизняної війни та учасникам програми будівництва доступного житла за державної підтримки.

Голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов поінформував Президента, що за програмою «Доступне житло» в новому будинку передбачено 146 квартир. Він ознайомив главу держави зі станом реалізації у столиці державної політики щодо забезпечення житлом малозахищених верств населення та підтримки громадян у будівництві й придбанні доступного житла. За словами голови КМДА, до кінця 2011 року заплановано побудувати 1 мільйон 400 тисяч квадратних метрів житла.

Водночас глава держави вчора взяв участь у відкритті амбулаторії загальної практики сімейної медицини в цьому ж районі столиці. Він вручив ордери на службові квартири завідувачці амбулаторії Олені Ляшук та лікарю сімейної медицини Василю Цигану. На початок року в Києві було 29 таких закладів, у 2011-му вже відкрито 15 амбулаторій, а до кінця цього року почнуть працювати ще 70.

  •       Довідково

У 2010 році за державної підтримки для черговиків квартирного обліку в Києві побудовано 252 квартири. 190 — за схемою 70/30 (70 відсотків — кошти населення, 30 — міський бюджет) та 62 квартири — за схемою 50/30/20 (50 відсотків — кошти населення, 30 — державний бюджет та 20 — міський бюджет).

Вл. інф.