Після червневого отруєння у «Великій кишені» чимало інших магазинів добровільно прибрали з торговельних залів гриль. Про безпеку готової їжі замислились і на периферії: у кількох містах відмовилися від салатів із майонезом, а в Мелітополі місцева СЕС заборонила магазинам улітку пропонувати будь-які готові страви.
— Не секрет, що в переробку передовсім відправляють сумнівні або відверто прострочені продукти, — пояснює координатор Спілки захисту прав споживачів Солом’янського району Києва Олена Папуша. — Рік тому ми судилися з однією з мереж столичних супермаркетів. До того наші фахівці відібрали в одному з таких магазинів зразки готової продукції і відправили в одну з акредитованих лабораторій. Жоден із салатів не був бездоганним: в одному знайшли золотистий стафілокок, у решті — іншу недружню людині мікрофлору. 
Особливо щедрим на сюрпризи був «оселедець під шубою»... Суд ми не виграли — Феміда дійшла висновку, що продукти могли зіпсуватися дорогою до лабораторії. Але після розголосу мережа супермаркетів була змушена закрити відділи кулінарії.
Подейкують, щоб продовжити життя сумнівній пташці, її можуть «викупати» в оцті, марганці й навіть... у формаліні. Найбагатшою фантазією вирізняються кухарі з нелегальних точок продажу курок-гриль. Де і як їх маринують — одному Богу відомо! Рік тому Спілка захисту прав споживачів Солом’янського району разом із правоохоронцями викрила один із нелегальних цехів. У підвалі житлового будинку в антисанітарних умовах у звичайній ванні «чепурили» для грилю бразильських курей.
Після масового отруєння киян у супермаркеті на Героїв Дніпра відібрали зразки готової продукції.  «На момент, коли почали надходити екстрені повідомлення про хворих, тих самих курей на прилавках уже не залишилося, — розповідає начальник відділу гігієни харчування Оболонської СЕС Дмитро Дерев’янко. — Відібрані зразки продукції виявилися бездоганними. Документи на «підозрювану» курку в магазині були оформлені як належить. Всі співробітники супермаркету, що її готували, мали санітарні книжки. Вони були впевнені в якості продукту, адже і самі скуштували курятини й опинилися серед постраждалих».
— Того вівторка я з’їла одне стегенце, наступні два дні промучилася удома й тільки в четвер уночі «швидка» відвезла мене до лікарні, — розповідає одна з потерпілих Валерія. — Медики констатували сальмонельоз.
Швидше за все, курка просто не була пропечена, — припускають лікарі. Втім, навіть у сирій курці сальмонели бути не повинно, додають у СЕС. Оскільки сальмонельоз міг потрапити до пташки ще за її життя, компетентні органи ініціювали перевірку фірми-постачальника свіжих курей, яка заявила, що останню партію курей відправила до магазину 3 червня. Термін придатності сирої охолодженої курки — 4 доби, тож «в нуль годин 7 червня» тушки мали потрапити вже не на вертел, а в утиль. Тим часом постраждалі, з якими нам вдалося поспілкуватись, придбали курку 7 червня ввечері.
Тиждень провела в лікарні й інша киянка — Світлана. Вона не виключає, що вимагатиме від винних компенсації матеріальних і моральних збитків через суд. «Після лікування два тижні зі здоров’ям ніби все було гаразд, а потім стан погіршився». Ще півроку Світлані доведеться сидіти на суворій дієті: «Нині навіть свіжі ягоди лікарі їсти забороняють».
Про всяк випадок у морозилці Світлана й досі зберігає залишки «підозрюваної» курки. «Я запитувала в СЕС: можливо, їх варто віддати на експертизу? Проте ніхто особливої цікавості до нашої пташки не виявив».