В Європейському парламенті створено групу на підтримку євроінтеграції України, до якої ввійшли представники всіх фракцій. Координатором групи став депутат від Республіки Польща Павел Залевський. Про це повідомив співголова міжфракційного депутатського об’єднання «Європейський вибір», президент УСПП Анатолій Кінах, який разом зі своїм колегою Іваном Плющем у Страсбурзі взяли участь в установчому засіданні новоствореної групи.
За його словами, міжфракційне депутатське об’єднання «Європейський вибір» та група європарламентаріїв співпрацюватимуть для адаптації вітчизняного законодавства та норм життя людей до вимог ЄС. А ще — об’єднуватимуть зусилля українських та європейських політиків для успішного підписання угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом.
Окрім того, буде створена спільна експертна група, яка працюватиме над розробкою і реалізацією національної програми з підготовки України до асоційованого членства в ЄС та гармонізації української економічної, політичної й правової системи з європейськими нормами.
«Роль і місце України для Європи має дуже важливе значення. Це зауважили всі присутні на засіданні європарламентарії. Оскільки інтеграція України в ЄС має незворотний характер та відповідає інтересам народу і держави, ми домовилися сприяти підвищенню динаміки української євроінтеграції, а також залучати до цієї роботи інститути громадянського суспільства», — поінформував А. Кінах.
Наступне спільне засідання міжфракційного депутатського об’єднання «Європейський вибір» і групи депутатів Європарламенту на підтримку євроінтеграції України заплановано провести восени цього року в Києві, на якому вирішено затвердити план спільних заходів і дій.
Вл. інф.