Учора засідання Печерського районного суду міста Києва, на якому розглядалася справа Юлії Тимошенко, проходило у спокійнішій атмосфері, аніж напередодні. Щоправда, вранці підстави для хвилювань були. Деяких журналістів, які прийшли висвітлювати цю подію, охоронці не пропускали до приміщення суду, мотивуючи це тим, що в залі немає місця. Тим часом, під стінами установи знову зібралися мітингувальники, які традиційно розбилися на два табори.
За інформацією деяких електронних ЗМІ, перед початком судового засідання лідер парламентської фракції «БЮТ— «Батьківщина» Іван Кириленко закликав своїх колег-депутатів чемно поводитися в залі суду, а саме: «бути гранично коректними». Водночас сама Юлія Тимошенко відмовилася вже вкотре вставати перед судом, мотивуючи це тим, що в такий спосіб вона «виражає протест проти несправедливого суду». Почалося засідання фактично із чергового клопотання підсудної про відвід судді Родіона Кірєєва. Клопотання відхилили.
Саме засідання проходило спокійно. Депутати утримувалися від реплік і вигуків. Далі Ю. Тимошенко знову, вдруге за цей день, клопотала про відвід судді. Перед тим, як суддя пішов до дорадчої кімнати, прокурор Микитин зауважив, що всі доводи захисту можна буде розглядати лише тоді, коли суд перейде до судового слідства. «Не можна під час попереднього розгляду закрити справу, бо ми не розглянули докази», — сказав він.
Поки суд радився з приводу відводу, прес-служба Вищої ради юстиції поширила інформацію про те, що на дії судді Кірєєва ще не надходило жодних скарг.