Депутати Дніпропетровської обласної ради на черговій сесії одностайно підтримали Комплексну стратегію розвитку області на період до 2015 року.

Стратегію було розроблено Фондом «Ефективне управління» та міжнародною консалтинговою компанією «Monіtor Group». Вона передбачає підтримку та модернізацію базових галузей регіону, таких як гірничодобувна, металургійна, космічна, а також розвиток будівництва та сільського господарства за кошти іноземних інвесторів. Мета стратегії — підвищення рівня життя людей за рахунок розвитку регіональної економіки. При цьому не залишаться поза увагою такі важливі для Дніпропетровщини питання, як розвиток медицини, екологія.
«Ми могли б створити кабінетну стратегію, видати її у дорогій обкладинці та залишити на поличці припадати пилом, — підсумував голова облдержадміністрації Олександр Вілкул. — Але ми поставили перед собою реальні завдання і реальні терміни. А, як відомо, добре спланувати — це вже наполовину зробити».
Депутати також підтримали проект створення регіонального інформаційно-ресурсного центру розвитку громад на базі обласної асоціації органів місцевого самоврядування, розглянули бюджетні та кадрові питання. Зокрема, на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг регіон вирішив виділити додатково три мільйони гривень, а ще 25 мільйонів підуть на природоохоронні заходи: реконструкцію очисних споруд, купівлю спецтехніки для прибирання сміття, будівництво полігонів твердих побутових відходів.
 
Дніпропетровськ.