Стали відомі подробиці чергового інциденту в Новобогданівці. Там, як ми вже повідомляли, внаслідок вибуху солдату строкової служби відірвало руку.

За однією з версій, призваний з Донеччини солдат був відряджений для патрулювання периметра охоронної зони навколо колишньої 275-ї бази збереження Міністерства оборони. Яким чином до його рук потрапив крупнокаліберний (14-мм) патрон, невідомо — пацієнт через сильну втрату крові й ампутацію кисті руки перебуває в медикаментозному сні. У вільний від служби час солдат почав розбирати патрон, після чого постраждав не лише він один, а і його колега по службі. На щастя, поранення останнього в груди виявилося легким, медики його незабаром обіцяють виписати. Що стосується винуватця і жертви водночас, то найближчим часом із Мелітопольської лікарні його буде переведено до Одеського військового госпіталю.
До сказаного додамо: майже одночасно з подіями в Новобогданівці щось подібне відбувалося і в селі Біленькому Запорізького району. Але там знайденими патронами бавилися хлопчаки 14 і 10 років. Вони виявилися більш вправними і навіть зуміли розібрати патрони й висипати порох. Щоправда, тут же «здогадалися» його підпалити. Як результат: з термічними опіками обличчя і очей до місцевої лікарні потрапив 10-річний «сапер». На щастя, серйозних наслідків для його здоров’я немає.