Учора відбулося засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО за участю Голови Верховної Ради Володимира Литвина, заступника Голови Верховної Ради Миколи Томенка, заступника Голови Парламентської асамблеї НАТО Ассена Агова та парламентаріїв Болгарії, Латвії, Польщі, Іспанії, Італії, Нідерландів, Франції, Сполученого Королівства Великобританії та Північної Ірландії, Канади.
Ассен Агов зазначив, що Лісабонський саміт Альянсу прийняв рішення поглибити і розширити партнерство НАТО. «Практична співпраця між Україною і НАТО залишається активною і щирою, попри той факт, що потенційно членство України в НАТО знято з порядку денного. Також ми очікуємо почути про виконання амбіційної річної національної програми України, яка є наріжним каменем нашої співпраці», — підкреслив він. За його словами, Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен вказав на те, що розвиток демократії і верховенства права є ключовим виміром відносин між НАТО і Україною. 
Володимир Литвин звернувся до учасників засідання з вітальним словом.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
На знімку: заступник голови Парламентської асамблеї НАТО Ассен Агов і заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко.