В Луганську створили художній фільм — перший на Донбасі
Про це можна було тільки мріяти: луганчани зняли свій повнометражний художній фільм. Знайшлися для цього й творча сили, і, що дуже важливо, кошти. Автором ідеї й режисером-постановником став відомий у луганських музичних колах продюсер і кліпмейкер Сергій Гоголєв, оператором-постановником — Євгеній Солоп, сценарій написали Олексій Комаровський, Андрій Зюзь і Олексій Бичков, а музику — Павло Балматов. На головні ролі запросили уродженців Луганщини, які вже досягли певного успіху. Наприклад, відомого своїми ролями у російському кінематографі Ігоря Гаспаряна й київського шоумена Андрія Бурима. В одній з головних ролей — Олександр Смирних, продюсер фільму. Інші ролі зіграли непрофесійні актори, які, на думку критиків, «були досить органічні й переконливі».
Сюжет фільму простий, але побудований на інтригах і тримає глядача в постійній напрузі. У одному місті, що нагадує Луганськ, троє молодих людей вирішили почати власний бізнес. Один з них — син місцевого ювеліра. Щоправда, батька вбили, він так і не дочекався повернення спадкоємця з ув’язнення, де той сидів за образу місцевого начальника міліції. Вийшовши з в’язниці, син ювеліра хоче знайти вбивцю й довідатися, куди поділося фамільне золото. Ще до звільнення він домовляється з одним зі своїх кримінальних знайомих, що той позичить його друзям певну кількість золота для розкрутки бізнесу. У цей час для забезпечення свого успішного переобрання місцевому мерові терміново потрібні великі гроші, і його погляди звернені на трьох молодих бізнесменів: звідки в них золото? Він нацьковує на них міліціонерів, ті оголошують золото краденим і конфіскують. Далі не розповідаю, щоб не ламати інтригу.
Критики вважають, що фільм «Ключ до успіху» виявився досить динамічним, видовищним, сповненим своєрідного чорного гумору, нестандартних поворотів сюжету, гострих ракурсів. Судячи з прем’єрного перегляду, глядачам фільм сподобався. Вони переживали, від душі сміялися. Позитивно відгукнувся про фільм і народний депутат України Віталій Курило. Йому імпонує те, що фільм зроблений у Луганську й луганчанами. Це вкотре доводить, що в регіону є великий творчий потенціал. Принаймні, «Ключ до успіху» — перший повноцінний сучасний художній фільм, знятий на Донбасі самотужки.
 
Луганськ.