У приморському місті борються за ліквідацію вогнища холери. Після обстеження каналізації та тампонування самостійних «врізок» у приватному секторі, після заборони на купання і торгівлю рибою руки дійшли до осіб без певного місця проживання. За даними санітарних лікарів, серед хворих на холеру переважають громадяни «неблагополучної» категорії. На наявність небезпечної інфекції вже обстежили 183 волоцюг, у 166 із них результат виявився негативним. Знайдених на вулиці безхатченків відвозять до ізолятора міської лікарні або до центру тимчасового перебування.
Відтепер керівникам місцевих ринків заборонили не тільки продавати виловлену в Кальміусі та Азовському морі рибу, а й залучати до роботи «бомжів та асоціальні елементи», як висловилася заступник директора департаменту економіки міськради Олена Аврамова. Цим категоріям громадян також заборонено перебувати на території ринків у вечірні та нічні години.
Тим часом обласна санепідстанція повідомила про новий випадок інфікування. Цього разу жертвою холерного вібріону став не бомж, а робітник будівельної організації, якого у важкому стані доправили до лікарні. За попередніми даними, потерпілий купався та ловив рибу в Кальміусі, незважаючи на заборону.