Свідками цього дива стали жителі декількох квартир багатоповерхівки в Ровеньках. Відкривши кран на кухні, вони побачили, що звідти пішла чиста, але неприродно блакитна вода. За роз’ясненнями звернулися в міськводоканал, а там руками розвели.

«Ми подаємо воду до введення в будинок, далі її транспортуванням і обслуговуванням водопровідної системи займаються ЖЕКи, — пояснив начальник Ровеньківського департаменту ТОВ «Луганськвода» Юрій Ткачук і заспокоїв: — Я можу запевнити: вода, що надходить ровеньківчанам, відповідає всім нормам і вимогам, ми подаємо в будинки воду належної якості, але що з нею відбувається далі — до цього стосунку не маємо».

Керівник департаменту підприємства не виключив, що у водопровідну систему могла потрапити вода з опалювальної системи, і припустив: «Щоб запобігти розбору води з опалювальної системи, у неї додають спеціальний барвник. Могло статися так: коли «умільці» самі робили ремонт, монтаж системи опалення або водопроводу, під час несанкціонованого врізання у водопровідну систему могла потрапити технічна вода з опалювальної. Вона й надала їй такого кольору».

Довідавшись про блакитну воду, головний санітарний лікар міста Анатолій Ткаченко був відверто здивований. За його словами, він бачив усяку водопровідну рідину, але щоб таку — прозору, без запаху, але блакитну — вперше. І виніс свій вердикт: «Цю воду в жодному разі не можна вживати! Навіть на господарські потреби. Без сумніву, в ній є якась стороння хімічна речовина, однак силами нашої лабораторії визначити її не можемо. На жаль, ми не забезпечені належним чином необхідними для роботи реактивами, щоб установити повний хімічний склад води».

Поки чиновники шукають остаточну відповідь, нормальне водопостачання в Ровеньках відновлено.

Луганськ.