Слідчі прокуратури Одеської області зробили виїмку документів у структурних підрозділах державного підприємства «Одеський морський торговельний порт». Усі виходи та входи до двох головних адміністративних корпусів були заблоковані співробітниками спецпідрозділу Головного управління МВС України в Одеській області «Сокіл».

Начальника Одеського морського торговельного порту Героя України Миколи Павлюка, його першого заступника Юрія Васькова допитували у прокуратурі області. Правоохоронців цікавило питання законності передачі в оренду на 49 років одному з комерційних підприємств готельного комплексу «Одеса». В офіційній заяві прокуратури сказано, що передача в оренду ТОВ цілісного майнового готельного комплексу «Одеса» завдала державі істотної шкоди з тяжкими наслідками. За інформацією прокуратури, зазначену угоду укладено в порушення вимог Закону «Про оренду державного та комунального майна», відповідно до якого повноваження з передачі в оренду нерухомого майна площею понад 200 квадратних метрів належать до виняткової компетенції Фонду держмайна.

У ділових колах Одеси висловлюють припущення, що прокурорська перевірка пов’язана з кадровими перестановками у керівництві порту, які очікуються.

Одеса.